2010 Dünya Kupası (İtalya 2-3 Slovakya)


Abdullah Korkmaz

Abdullah Korkmaz

Okunma 15 Nisan 2020, 18:43

banner34

2010 Dünya Kupası (İtalya 2-3 Slovakya);

TRT’nin “Bir Zaman Futbol,” Nostalji bölümünde Güney Afrika’da 2010 Dünya Kupası grup maçı İtalya, Slovakya ile karşılaştı. Maçın hikayesi çok aslında normalde futbolu çok ön planda olmayan bir ülke için çok normal bir maç görüle bilirdi. Ama, 2006 yılında, 2010 yılın öncesi ve 2006 yılında, son dünya kupası olarak unvanı elinde bulunduran İtalya için hiç normal olmayan bir mücadele sahne oldu ve gruptan çıkamadı. Maçın hikâyesi Slovakya, büyük bir bölümü 2-0 önde götürdüğü, maçın son 10 dakikaları çok zevkli ve İtalya’nın öne çekme çabaları, mücadelesi muazzamdı. Son dakikalarda İtalya maç durumu 2-1 getirdi ve umutlandı. Ancak Slovakya dakika 90’nın üzerinde gösterirken bir gol daha buldu ve durumu 3-1’e getirdi. Başka bir değişte İtalya 1-3 Slovakya. Uzatmalarda İtalya bir gol daha buldu ve durumu 2-3 getirdi. Maç 6 dakikan fazla uzatma oynandı, mücadelen ve olağanüstü bir maç izlediğimize belirtmekten fayda var.

Sonuç olarak, İtalya’nın elenmesi ve 2010 Dünya Kupasına erken veda etmesi bütün futbol severleri üzmüştü. İtalya, takımları ele alırsak; Juventus, Milan, İnter ve bir çok kulübü Avrupa’da tüm kupalara ambargo koyan ve favorisi olan ve dev takımlardır aslında. Tabii, takımlar demek Milli takımlardır demek anlamına gelmez elbette gene bir futbol sever gözüyle bakılırsa, bu takımlar bir ülke milli takıntında olduğu zaman her zaman maçın favorisi olur. Slovakya ise, kendine has ve iyi bir kadro ile çıktı sahaya.

İşte o kadro;

Kaleci: Jan Mucha (Legia Varşova), Dusan Kuciak (Vaslui), Dusan Permis (Dundee United).

Savunma: Peter Pekarik (Wolfsburg), Martin Petras (Cesena), Martin Skrtel (Liverpool), Jan Durica (Lokomotiv Moscow), Radoslav Zabavnik (Mainz), Marek Cech (West Bromwich Albion), Kornel Salata (Slovan Bratislava).

Orta Saha: Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Jan Kozak (Timisoara), Juraj Kucka (Sparta Prag), Marek Sapara (Ankaragücü), Marek Hamsik (Napoli), Vladimir Weiss (Manchester City), Miroslav Stoch (Chelsea), Zdeno Strba (Skoda Xanthi).

Forvet: Stanislav Sestak (Bochum), Erik Jendrisek (Schalke 04), Robert Vittek (Lille), Martin Jakubko (Saturn Ramenskoye), Filip Holosko (Beşiktaş).

Martin Skrtel (Liverpool) gibi Yaldız oyuncu ve Miroslav Stoch (Chelsea) gibi, Robert Vittek (Lille) gibi, ( Vittek bir dönem ülkemiz de Ankaragücü’de de oynadı. Robert Vittek, bu maçta 2 gol atarak yıldızlaştı.

Bu kadroyu görünce elbette başarılı olacağını düşünür insan. Nitekim İtalya karşısında çok önemli 3 puan alarak gruptan çıkmayı bildi Slovakya.

F Grubu: Slovakya, İtalya, Paraguay ve Yeni Zelanda.

Bu gruptan Slovakya ve Paraguay çıktı.

Ülkemizde top oynayan;

Martin Skrtel (Fenerbahçe,ve Şuan aktif olarak Medipol Başakşehir’de top oynamakta)

Miroslav Stoch (Fenerbahçe ve Bursaspor)

Filip Holosko (Beşiktaş)

Robert Vittek (Ankaragücü)

Stanislav Sestak (Ankaragücü).

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.